Продължава разследването на трагедията в тетевенското село Български извор, при която моторист блъсна и уби дете със скутер вчера.

По данни на полицията 14-годишната жертва е била неправоспособна, а мотористът – със множество предишни провинения на пътя.

Водачът имал издадени 11 фиша, включително за превишена скорост, неправилно паркиране и управление на превозно средство без извършен технически преглед, съставяни са му и актове.

Инцидентът става в неделя следобед, когато трафикът по първокласния път между София и Варна е изключително натоварен. Тийнейжърите – на 14 и 16 години, излезли със скутерите от малка уличка. Помита ги 49-годишен моторист.

 

„За съжаление, нелепа ситуация, тепърва предстои да се изясняват факти и обстоятелства, снемане евентуално на видеозаписи, няма свидетели към момента на случая“, каза гл. инспектор Илия Нешев, началник на РУ-Тетевен.

От полицията не коментират с каква скорост се е движел мотористът. На място загива по-малкото момче, другото  е със счупвания и е откарано в болница.

„Не може при ограничение 50 да караш със 150, тия деца, щом са излезли, той е бил някъде далеч. Те просто не могат да преценят, че ще кара с такава голяма скорост“, обясни Николай Кръстев.

Снимка: bTV

На мястото на инцидента все още има остатъци от ударилите се превозни средства, а някой е оставил и цветя.

Двете деца са от съседното село Галата.

„Доколкото разбрах от приятели, мотористът е карал доста бързо, километражът е бил спрял на 180 км“, казва Младен Младенов, кмет на село Галата.

Снимка: bTV

На ден през Български извор преминават около 30 000 превозни средства.

Към момента е ясно, че децата със скутерите са били неправоспособни.

Магистрала „Хемус“ би трябвало да изведе трафика извън Български извор. 50 години след първата копка обаче основният аутобан в Северна България още не е завършен.