Дипломите на бъдещите ни колеги бяха връчени днес във Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Празникът беше отбелязан с тържествена церемония в аулата на Алма Матер.

На тържеството присъстваха много преподаватели и близки на дипломиращите се студенти. Отличникът на випуска пожела на себе си и колегите си „светло бъдеще“, изпълнено с възможности.

„Освен тези ценни знания и умения, които придобихме, намерихме и нещо много по-ценно, дори безценно. Това са приятелствата, които ще останат за цял живот“, заяви абсолвентката Карла Стоянова.

„Професиите с медии и комуникациите са с важна мисия да отстояват това ключово човешко право на свободна, достоверна информация и на точни, проверени новини", каза от своя страна деканът на ФЖМК проф. д-р Веселина Вълканова.

Поздравление към абсолвентите отправи и директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Антон Хекимян. „Гледам по-младите колеги и съм сигурен, че всеки, който е решил да се занимава с журналистика, е и мечтател. Защото вътрешно в себе си вярва, че може да променя света към по-добро. Но за всеки е важно: да пази словото, да не се страхува и да отстоява свободата“, каза той.

Завършилите чуха съвета да бъдат винаги всеотдайни. Това е залогът, че ще намерят правилния път в своето бъдеще.