Факултетът по журналистика и масова комуникация в СУ "Св. Климент Охридски" отбелязва 70 години от създаването на специалността "Журналистика". Празникът беше отбелязан с тържествена церемония в аулата на Софийския университет.

В този ден се дипломира и последният випуск студенти. На церемонията присъстваха служебният министър на образованието и науката и президентът Румен Радев. В специално обръщение към гостите държавният глава напомни колко важна е функцията на медиите. Сред гостите бяха и бивши възпитаници на факултета. 

"Именно сега образованието по журналистика е по важно от всякога, имаме дълг към студентите, публиката да изградим морал. Вярваме, че даваме на нашите студенти най-доброто", заяви деканът на ФЖМК проф. Д-р Веселина Вълканова.

"Бъдещето на България като европейска държава ще зависи от вас бъдещи студенти, от вашия професионализъм, защото, напускайки университета, ще застанете на пътя на лавината на неточната информация и ще трябва да избирате", каза президентът Румен Радев.