Светлинно шоу в седем града у нас тази вечер.

Небето над една от най-големите болници в Южна България – бившата пловдивска окръжна – беше осветявано в продължение на половин час от мощни прожектори в знак на подкрепа на борбата на медици и пациенти със заразата от COVID-19.

Снимка: bTV

На още две места в града под тепетата разноцветни светлинни лъчове се опитаха да пробият гъстата облачност и дъжда между 20 и 20 и 30 часа.

Част от мащабната инициатива #LightTheSky стана и Велико Търново.

Озаряването на небето над старопрестолният град е израз на признателност към всички, които са ангажирани с овладяването на COVID-eпидемията и лечението на пациентите.

Снимка: bTV

На две места в Бургас осветиха небето с лъчи от светлина. Под дъжда прожекторите успяха да пробият облаците мъгла, за да дадат надежда на бургазлии, както на заразените в коронавирус, така и на всички, които ежедневно се грижат за справяне с пандемията.

Снимка: bTV

Рентал компаниите осигуряват техника за масови събития и концерти и се надяват скоро животът да продължи по старому.

"В момента виждат светлината в тунела, която всички искаме да видим, от тази пандемия, която е обхванала цял свят. Надявам се да я открием и скоро това нещо да свърши и малко по малко да върнем нормалния си ритъм на живот. Чисто демонстративно подкрепяме всички полицаи , всички лекари, всички които се притесняват за живота си, притесняват се живота на близките си, да ги подкрепим и да кажем, че все пак не е толкова страшно, ще го преодолеем”, споделя Стефан Баев, рентал компания.

В небето над Перник също се появиха лъчи на надежда и подкрепа.

Светлинното шоу е част от Инициативата #LightTheSky и е организирано от Асоциацията на рентал компаниите в България. Идеята е зрителите да снимат светлинните лъчи и да ги публикуват в социалните мрежи в знак на подкрепа на медиците под хаштаг LightTheSky.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 585 25 147 1 322
Света 6 603 475 40 779 388 510 3 191 887
Заразени* Нови Починали
България 2 585 25 147
Света 6 603 475 40 779 388 510
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer