Има един безспорен хаос в управлението, липса на ясни отговорности, на ясни пълномощия, оттам идват всички проблеми. Неясна е структурата на МС, не е ясно кой за какво отговаря и оттам има едно преплитане на функции. Това каза в предаването „Тази сутрин” Стефан Софиянски – бивш служебен премиер и кмет на столицата.

Имаме двама вицепремиери, чиито пълномощия не са ясни, това са господин Дончев и господин Симеонов. Като принцип, като структура на управление, ние имаме заложен грешен Министерски съвет и оттам идва този хаос, който не се проявява само в случая "Слънчев бряг", каза още Софиянски.

"Очевидно премиерът не може да си подреди един ясен, структуриран Министерски съвет, в който да са много ясни пълномощията. Имаме двама души които не знаем за какво отговарят, а са вицепремиери. Не е ясно кой за какво отговаря и оттам идват тези проблеми", заяви Стефан Софиянски.

По думите му ГЕРБ и Патриотите не са се сработили, защото не личи екипност, не личи ясната нишка на управление през изминалите 100 дни.

"Не личат ясните приоритети, не личи в каква посока се движи България. Имаме едно постепенно увеличаване на задлъжнялостта без да има адекватния ефект в растежа на БВП, не се вижда нишката на управлението", допълни Софиянски.

По отношение на Цанков камък, Софиянски попита защо Бойко Борисов повдига въпроса в третия си мандат.

„По-логично е да видим как ще използваме това съоръжение, а на втори фон нека останат проверките, нека органите, които са отговорни за това, да проверяват".

Софиянски допълни, че проектът е започнат през 2003 година, а днес сме 2017 г. – 14 години. От тези 14 г., седем години Бойко Борисов е бил министър-председател. Защо на седмата година му дойде редът, пита Софиянски.

Планът за Калиакра е направен през 2007 г., днес сме 2017 г. – какво е правено през тези 10 г., когато очевидно този план влиза в конфликт с Конституцията на България. Как е направен този план, в който изричният текст на конституцията е, че частната собственост е неприкосновена.

Изясняването на отношенията ни с Македония е изключително положителна стъпка, каза Софиянски.

Обединението в дясно може да стане около идеи, когато представят проекта на нова конституция, на нова организация на обществения живот. Този проект е доста консервативен, доста радикални промени има, каза Софиянски.