Военновъздушните сили и командосите също отбелязаха 6 май. В учебния център "Црънча" спецчастите демонстрираха способностите за провеждане на специално разузнаване, освобождаване на заложници и обезвреждане на терористи.

Снимка: btvnovinite.bg

„При нас няма не мога, няма не искам! Продължаваш напред, ако не можеш да ходиш – лазиш, целта трябва да бъде постигната“, споделят баретите.

Най-младото формирование в българската армия са Силите за специални операции. Те могат всичко това, дори и повече.

Снимка: btvnovinite.bg

Уменията на най-добрите иска да придобие и Михаил, един от най-младите в редиците.

„Смятам, че тук се изграждат характери, които да бъдат пример за другите военни. По филмите – в дъжд, в кал се тича, скача, стреля се, тука също се случва това“, разказва младежът.

Снимка: btvnovinite.bg

Четири мисии зад граница има командирът на 68-ма група за специални операции подполк. Цветан Русинов. Никога няма да забрави войната в Ирак и специалните операции в Афганистан.

„Имахме зона за отговорност повече от 70 км. Войната не води до мир, води до друга война, до жертви“, разказва подполк. Русинов.

Снимка: btvnovinite.bg

На 4 април от Афганистан се завърнаха българските военни, сред тях и подполковникът от елитните спецчасти. А новобранците чакат следващата голяма мисия.

Специалните сили са елитът на армията, който се обучава не за паради, а за да изпълни най-тежките, отговорни и рисковани мисии тогава, когато се налага.

Всеки който иска да тества своите умения и да стъпи в обувките на командосите може да постъпи в армията като новобранец