Командосите от специалните сили демонстрираха днес антитерористична операция в учебния център в Црънча.

В демонстрациите участва вертолет „Кугър“. От него се спуснаха командоси, за да обезвредят терористи.

Специалните сили са наследници на легендарната Парашутна бригада.

„Тренират непрекъснато, дават най-доброто от себе си – изпълняват функционалните си задължения, основните мисии на Специалните сили и защитават родината“, така представи своите войници проф. Явор Матеев, командир на Силите за специални операции.

Уменията на най-добрите иска да придобие и Михаил, един от новобранците в редиците на най-добрите. „Винаги съм искал да бъда част от специалните сили. Смятам, че тук се изграждат характери, които да бъдат пример за другите военни“, казва младият мъж.

Четири мисии зад граница има под. полк. Цветан Русинов. Никога няма да забрави войната в Ирак. И специалните операции в Афганистан.

„По –скоро хубавите спомени остават, лошите се заличават с времето. Имахме зона за отговорност повече от 70 км. Войната не води до мир, води до друга война, до жертви“, твърди подполковник Цветан Русинов.

На 4 април от Афганистан се завърнаха българските военни, сред тях и подполковникът от елитните спец. части. А новобранците чакат следващата голяма мисия.

Специалните сили са елитът армията, което се обучава не за паради, а за да изпълни най-тежките, отговорни и рисковани мисии.