След като ЦИК обяви окончателните резултати от вота на 2 октомври, ето къде са най-верните избиратели на политическите формации.

ГЕРБ-СДС
Снимка: bTV

Победителят на вота - ГЕРБ-СДС, постига най-високия си резултат в област Перник – близо 36%. Партията получава силна подкрепа също в Кюстендил, Габрово, Сливен.

Бившите първи, а сега втори – „Продължаваме промяната“, отчитат най-високо доверие към себе си в София - в 23-ти МИР. Подкрепата за тях е над 28 на сто.

Снимка: bTV

Очаквано - равносметката на ДПС показва, че най-силният им район е Кърджали. Там листата на движението, водена от Мустафа Карадайъ, е спечелила 71 на сто от участвалите във вота.

Снимка: bTV

Възраждане“, които на този вот удвоиха резултата си, се радват на голяма подкрепа от българите зад граница. Именно гласовете от чужбина дават най-високия резултат за формацията – 14,46%.

Снимка: bTV

Ямбол е областта, която води вътрешнопартийната класация на БСП. Там от „Позитано 20“ са намерили подкрепа от над 18 на сто от гласувалите. Добър резултат социалистите записват още в Плевен и Пловдив-област.

Резултатите показват, че „Демократична България“ разчита на гласовете в столицата. Резултатът от 19,64% в 23-ти МИР в София е най-добрият за коалицията.

Български възход“ - партията, явяваща се за първи път на избори, е постигнала най-високия си резултат в София-област – малко над 8%.

Над 87 000 души са избрали опцията „Не подкрепям никого“