Синдикатите не се разбраха за еднодневните трудови договори, сумираното работно време и извънредния труд. 

Това стана ясно след провелото се заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което бяха обсъдени предложените от държавата промени в Кодекса на труда.

Синдикатите призоваха България да започне да прилага европейското трудово законодателство, което според тях е момента не се прилага в много отношения.

Социалните партньори на кабинета - синдикатите и работодателите, нямат единна позиция за продължаващото шести ден недоволство.

„И здравният министър, и икономическият имат да отговарят на протестиращите защо изпълниха или не изпълниха по един или друг начин очакванията на хората. Има и опозиционни лидери, които не им е мястото там, те нали трябва да се борят за изборите, както е писано в Конституцията, като агитират нормално, като дойде дадената кампания и спечелят съответните гласове“, коментира Пламен Димитров от КНСБ.

„Протестът, той има социални корени и беше резултат, че мерките се забавиха, не стигнаха до нуждаещите се, но детонаторът беше това, което случи миналата седмица – смятам, че напрежението вече не е чак толкова социално, колкото прокурорско, а това е извън нашите теми“, заяви Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".