14-тото издание на „Шумът на парите“ се проведе в София. Това е една от най-значимите бизнес конференции в България, на която се събират представители на Международния валутен фонд и европейските институции, както и изтъкнати експерти.

На форума се представиха предизвикателствата пред икономиката и финансите на страната, както и развитието на компаниите, опериращи на българския пазар.

Главният кореспондент на конференцията засегна като тема и политическата ситуация в България в предаването „Тази сутрин“.

Основен водещ на събитието е нашият колега Светослав Иванов, а bTV e медиен партньор.

„Според мен историческите връзки, които България има с Русия, се подценяват спрямо ролята на страната ви във войната между Русия и Украйна, в комуникацията с украинците и руснаците, в ролята, която България може да играе с доставките на зърно. Това е така, защото страната ви не е имала стабилно правителство. Няма хора, които насочват или посочват тези неща към международните лидери. Това се е загубило. Надяваме се това да се промени с редовно правителства“, каза Матю Карничниг, главен кореспондент на глобалната медийна организация Politico за Европа.