Оставиха за постоянно в ареста Джейхан Ибрямов. Съдът не прие опасност от укриване, но прие, че е налице възможност за извършване на други престъпление. Няма и данни за влошаване на здравословното му състояние. 

Наблюдаващият прокурор Ивайло Петров обясни, че при задържането на Ибрямов са намерени белязани 100 000 лв., като той е бил поискал 200 000 лв.

Едната част от парите са били във вътрешния джоб на сакото му, а друга - в хартиен плик, който е държал в ръцете си.

„Светнали са му и ръцете и парите са били предварително описани“, уточни Петров.

На влизане в съдебната зала по-рано Джейхан Ибрямов отказа коментар пред медиите.

Тази сутрин Софийската градска прокуратура внесе в съда искане за постоянен арест на Ибрямов.

В знак на протест срещу ареста му в Триъгълника на властта се събраха членове и привърженици на „Алианс за права и свободи“.

Там бяха Ахмед Доган, както и съпругата на Джейхан Ибрямов - Биршен Ибрямова, която от четвъртък вечер обяви гладна стачка. Всички те определят като „репресия“ ареста на Ибрямов.

 

След това протестът се премести пред Съдебната палата.

Кандидат-депутатът и народен представител в 50-ото Народно събрание беше арестуван на 2 октомври, след като КПКОНПИ проведе акция в негови имоти и иззе белязани пари. Обвинението срещу него е за търговия с влияние.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян и ЦИК разрешиха свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов като народен представител и кандидат за депутат след искане от прокуратурата, за да му бъде повдигнато обвинение.

От прокуратурата обявиха вчера, че  Джейхан Ибрямов е поискал 200 000 лв. от Мирослав Тодоров с обяснението, че му трябват за купуване на гласове.

Мирослав Тодоров беше арестуван като член на група за данъчни престъпления и пране на пари през август тази година. Срещу парите Ибрямов е обещал да лобира в Министерството на отбраната, за да печели Тодоров обществени поръчки на ведомството.

Джейхан Ибрямов има срок от три дни да обжалва решението на съда.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK