Русия възобновява регулярните си полети до редица страни, сред които България, Италия, Кипър, Република Северна Македония, Белгия, Ирландия и Йордания.

Това съобщи днес руската вицепремиерка Татяна Голикова, която отговаря за действията на властите във връзка с коронавирусната криза, съобщава БТА.

Мярката влиза в сила от 28 юни. Редовните полети от Русия до страната ни бяха преустановени в края на март тази година.

Предложено е да се възстановят полетите до България по маршрутите Москва – София, Москва – Варна, Москва – Бургас, както и между тези български градове с отделни руски летища с международно значение.

Взето е и решение за възобновяване на авиосъобщенията със САЩ. Ще се изпълняват регулярно полетите по маршрутите Москва-Вашингтон и Москва-Ню Йорк. От същата дата трябва да се подновят и полетите с Белгия, България, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър и Република Северна Македония.

Русия също така планира да увеличи броя на авиополетите до Гърция, Армения, Азербайджан и Австрия от 28 юни. Може да бъдат пуснати полети до Солун, Ираклион, Араксос, Родос, Корфу и Закинтос в Гърция.

Може да бъдат увеличени и полетите до Катар, Финландия, Хърватия и Швейцария.

По-рано днес беше съобщено, че от 22 юни се възобновяват полетите между Русия и Турция.

Оперативният щаб е решил да предложи на правителството да включи Китай и Лихтенщайн в списъка на страните, от които хората с гражданство или със статут на постоянно пребиваващи ще имат право да пътуват до Русия.