Президентът Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков.

„Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно“, пишат от прессекретариата на държавния глава.

В съобщението още се казва, че е в обществен интерес прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н бизнесмена.

Днес в ефира на bTV Пламен Бобоков показа чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов. Минути след това прокуратурата разпространи чрез пресцентъра си и други негови онлайн разговори – с потребител Prezident – Rumen Radev и с друг на име Desi Radeva*.

Втора седмица от прокуратурата изпращат до медиите чатове между бизнесмена Бобоков и политици. Днес всичко започна в ефира на bTV, където Бобоков каза, че не комуникира с президента.

Бобоков каза още, че е изпращал съобщения на премиера и се е виждал с него. Той допълни, че е разочарован от някои свои близки, като кръстника на децата му и военен министър Красимир Каракачанов.

„Ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и да влияя на прокуратурата - може и да се разочарова“, коментира Каракачанов.

Обвинението изпрати до медиите и извадка от програма за четене на есемеси от устройството, на която се вижда, че Бобоков е изпращал и получавал съобщения с жена на има Desi Radeva*. Според главния прокурор иззетите мобилни устройства съдържат над 260 гигабайта информация и има още много работа по анализа.

Междувременно от държавното обвинение днес съобщиха, че част от откритите вчера до Червен бряг тонове боклук са собственост на Бобокови. Според обвинението отпадъците са заровени в района от 4 години. Бобокови отричат да имат нещо общо със сюжета.