Прокурорският син Васил Михайлов е с обвинение за 4 закани за убийство и нанесен побой над приятелката си, съобщиха от софийската районна прокуратура.

Побоят е нанесен през октомври миналата година, научи bTV. А през юли тази година, след като беше пуснат под домашен арест, Михайлов е отишъл до работното място на приятелката си и ѝ е отправил жест, че ще я застреля от лек автомобил.

Установено е, че на 28 октомври 2022 г. около 04:00 часа в апартамент в Перник той се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. 

Прокуратурата ще поиска задържане под стража за Михайлов.

Екипи на СДВР днес влязоха в къщата, където Михайлов е под домашен арест. Няколко часа продължиха претърстванията в нея. Разследващите иззеха както телефона му, така и други електронни устройства, с които е разполагал, за да ги проверят това. Пред bTV днес Васил Михайлов отрече обвиненията.

"Не съм се заканвал. Аз на приятелката ми съм правил само хубави неща. И към хубавите момичета съм правил само хубави неща", заяви той, след като в дома му беше извършен обиск по разследване за заплаха срещу жена.

Гол до кръста и с нараняване от удар по лицето. Така прокурорският син посрещна цивилни и униформени полицаи в къщата на чичо си в Перник.

„Имам рана на лицето, защото тренирам. Ще се връщам в спорта. Играя спаринг всеки ден“, каза само пред камерата на bTV Михайлов.

На въпрос защо има полиция в дома му, той заяви, че това не е полиция, а са приятели.

"Става въпрос за 4 деяния. Като по свидетелските показания е установено, че заканите са отправени по различен начин - лично, по телефона като дори има случай , когато едно от телефонните обаждания е отправено, докато е бил с мярка задържане под стража. Има данни, че е упражнявал и физическо насилие спрямо нея", коментира Георги Иванов, наблюдаващ прокурор в СРП.

Докато полицаите претърсваха имота, плътно до Михайлов бяха майка му и чичо му.

По информация на bTV миналата есен, докато е бил под домашен арест, Васил е пребил приятелката си. През декември ѝ се е обадил от затвора и й е казал – "ще те убия", а няколко месеца по-късно, отново в телефонен разговор", отправил нова закана – "ако реша, ще те убия". През юли тази година, когато отново е пуснат под домашен арест, Михайлов минал с автомобил покрай работното място на момичето и направил жест с ръка, наподобяващ стрелба с пистолет. 

Преди този случай да стигне до София, всички прокурори в Перник са си направили самоотвод. Сега отново прокуратурата е поискала задържане под стража за прокурорския син. За пореден път.