Обиск тече в дома на Васил Михайлов е по искане на Софийската районна прокуратура, научи bTV. Екипи на СДВР претърсват къщата на чичото на прокурорския син, където той е под домашен арест.

Претърсванията са свързани с разследване за закана с убийство срещу приятелката му. Основно ще проверяват всичките му електронни устройства, за да се установи какво и на кого е писал и с кого е говорил по телефон, научи bTV.

Софийска районна прокуратура (СРП) ръководи досъдебно за закана с убийство, отправена спрямо жена от гр. Перник, съобщиха от обвинението.

Досъдебното производство е образувано от Софийска районна прокуратура след като в Районна прокуратура-Перник е постъпил сигнал от Б.Р., в който се казва, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство.

По случая е образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районна прокуратура-Перник е изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главен прокурор на Република България, с което е указано ръководството и надзорът по преписката да се извърши от прокурор при СРП.

Веднага след доклад на преписката в СРП чрез системата за случайно разпределение на дела е определен наблюдаващ прокурор, който е преценил, че има достатъчно данни за извършено престъпление и е образувал досъдебно производство.

В хода на досъдебното производство се извършват обиск и претърсвания и изземвания на адрес в гр. Перник.