Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, срещу когото има множество сигнали за побои, отива на съд за осем престъпления, съобщи зам.-районният прокурор на Софийската районна прокуратура Иван Стефанов.

Прокурорът обяви още, че докато е бил в ареста, Михайлов е заплашвал и надзирател. 

Разследването срещу прокурорския син е приключило, разпитани са 45 души. В съда са внесени материали в обем 12 тома, а междувременно продължават да постъпват сигнали срещу него от хора, които твърдят, че са били заплашвани. 

Първа сигнал срещу Михайлов подаде Марияна Андонова, след като мъжът ѝ беше пребит от 18-годишния младеж.

Престъпленията, за които е предаден на съд, са за леки и средни телесни повреди, закана с убийство, както и хулиганство. Всичките в период от 6 месеца. Ако бъде признат за виновен – наказанието е до 10 години лишаване от свобода. 

„Настоящият казус е нагледен пример за това, че прокуратурата е безкомпромисна към извършителите на престъпления, независимо от техния семеен и социален статус“, подчерта зам.-районният прокурор.

Бащата на младежа е прокурорът от Перник Бисер Михайлов. Главният прокурор Иван Гешев го призова да подаде оставка. 

На 18-годишния прокурорски син беше определена мярка „домашен арест“, а след разкрития на bTV, че той редовно излиза започна разследване и съдът я измени на „задържане под стража“. Самият Михайлов коментира пред екип на bTV, че е излязъл до магазин и дискотека, дори призна за насилие.