След случая на побой над футболен треньор в Перник Румен Андонов, за който bTV разказа, в града беше извършена специализирана полицейска операция.

Пострадалите предоставиха на екипа на bTV Новините клипове с униженията и над други перничани. 

В операцията участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП.

„Целта на засиленото полицейско присъствие е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите“, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че за случая с побоя над Андонов, в Първо РУ на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

Задържан за побоя, разпитан и след това освободен е 18-годишният Васил Михайлов. Пред екипа на bTV той отрече всички обвинения.

Въпреки повече от 23 обвинения срещу Михайлов той няма нито една присъда. Хората си обясняват това, че баща му е прокурорът Бисер Михайлов.

Пред bTV кметът на Перник Станислав Владимиров каза, че лично ще поведе протест срещу насилието в града, ако няма адекватна реакция на държавата.

„Клиповете ме потресоха, аз такава жестокост отдавна не бях виждал. Не може градът ни да се връща 25 години назад“, коментира Владимиров.

Гледайте повече във видеото!