Обрат по случая с прокурорския син от Перник. След серия репортажи по bTV и проверки на институциите Васил Михайлов се връща обратно в ареста. Това реши окончателно Софийският градски съд.

31 октомври, пет дни, след като Васил Михайлов е пуснат под домашен арест получаваме сигнали, че е нарушавал мярката си. Посещаваме го пред дома му. В интервю, взето от терасата му, той каза, че е излизал от вкъщи и е ходил дори на дискотека. 

Пред камерата ни за първи път Михайлов призна, че е нанасял побои, но не уточни над кого точно. След тези думи последва спешна проверка на правосъдното министерство, която установи, че проследяващата гривна му е сложена със закъснение от денонощие.

Запис от камера, с който bTV разполага, показва, че Михайлов е бил навън.

На първа инстанция съдът реши, че няма безспорни доказателства за нарушаване на мярката. Софийският градски съд днес реши обратното.

„Понякога се случва общественото мнение да победи правото. Друго не мога да кажа“, заяви защитникът му адвокат Христо Ботев.

Часове след решението на съда, екипи на Съдебната охрана отведоха Васил Михайлов от дома му в Перник обратно в ареста. Продължават проверките на правосъдното министерство има ли служители от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, които не са си свършили работата.

Миналата седмица главния прокурор Иван Гешев призова прокурора Бисер Михайлов, баща на Васил Михайлов, да подаде оставка. Той обаче не е депозирал такава и продължава да ходи на работа.