bTV разполага с непоказвани досега кадри по скандалния случай с прокурорския син. Видеото е от охранителни камери в Перник от деня, в който Васил Михайлов е пуснат под домашен арест.

Баща му днес се яви на разпит в Столичната дирекция за вътрешни работи. Единствено bTV успя да заснеме пернишкия прокурор. Бащата на Васил Михайлов – прокурорът Бисер Михайлов, днес беше разпитван от разследващите в СДВР. По наша информация е отговарял на въпроси, свързани със сина му.

Васил Михайлов отново е в дома си в Перник под домашен арест. През целия ден днес тук не само униформени, но и цивилни полицаи следят дали той няма да излезе навън. 

След разпит, продължил малко повече от час, Бисер Михайлов не пожела да отговоря на въпросите на екипа ни. По наша информация прокурорът от Перник не е депозирал оставка.  

„Той трябва, ако има оставка, да я депозира пред Висшия съдебен съвет. Идва на работа, разбира се“, каза Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник

bTV разполага с кадри от деня, в който Васил Михайлов е пуснат под домашен арест. На тях се вижда как малко след 19 ч. мъжът пресича улицата и отива в заведението отсреща. Прекарва там две минути, след което се отправя в посока адреса, на който трябва да изтърпява мярката си.

Вчера Софийският районен съд остави прокурорския син под домашен арест. А от МВР започнаха да проверяват дали няма да излезе навън – и с униформени, и с цивилни полицаи.

„Гарантирам ви, че, ако този човек напусне жилището си, веднага ще бъде задържан“, каза Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи.

Близките на Румен Андонов, за побоя над когото Васил Михайлов е обвиняем, се надяват на втора инстанция мярката му да бъде изменена в "задържане под стража".

„Мисля, че не е правилно и вече се чувстваме безсилни. Наистина съдът, просто наистина Бисер Михайлов го контролира“, смята Сандра Андонова, дъщеря на Румен Андонов.

„Според моята информация той е напускал 9 пъти дома си и няма начин гривната да даде девет пъти грешка с интервали от 2-5-20-40 минути“, заяви Марияна Андонова, съпруга на Румен Андонов.

И проверката на правосъдното министерство за нарушения от страна на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" показва, че не е имало връзка с гривната на Михайлов 40 минути.

„И много скоро ще имаме резултат дали има пропуск някъде в действията на служителите, които трябвало да наблюдават“, съобщи правосъдният министър Крум Зарков.

Всички те предстои да дадат писмени обяснения.