В днешния ден Софийската районната прокуратура направи искане мярката на Васил Михайлов да бъде изменена от "домашен арест" в "задържане под стража". Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

„Пред съда бяха представени всички доказателства, включително информацията от Министерството на правосъдието и информацията от български медии, включващи изявленията на Михайлов“, заяви той.

За нас са важни законите и моралът, каза прокурорът.

"Искам категорично да заявя. Първоначално беше "задържане под стража" и беше изменена след пет месеца в "домашен арест". Прокуратурата взима всички мерки за защита на правата. Всички граждани са равни пред закона", допълни прокурорът. 

Общо 5 пъти Васил Михайлов е нарушил домашния си арест. От полицията за седмица са направили 39 проверки на адреса му. Бил е там винаги. Със закъснение разбрали, че гривната му показва, че в други случаи той е излизал. Мярката за неотклонение ще се гледа днес.

Проверка в Министерството на правосъдието е показала, че Васил Михайлов е нарушавал домашния си арест и е излизал от жилището, както ви разказахме в Новините.

В интервю от терасата на дома си Михайлов призна, че е пребивал хора, както и че е нарушавал мярката си за неотклонение.

bTV успя да разговаря вчера с бащата на Васил Михайлов. Според него синът му не е нарушавал условията си на домашен арест.