Прокурорският син от Перник, обвиняем за побои и пуснат под домашен арест, в интервю само по bTV. Васил Михайлов призна пред камерата ни, че е пребивал хора. А нарушил ли е мярката, като е напуснал жилището си?

Васил Михайлов излезе от ареста в четвъртък след решение на Софийския градски съд. Мярката му за неотклонение беше намалена в „домашен арест“. От дома си в Перник Михайлов заяви в интервю за bTV, че неведнъж е пребивал хора. И още, че напада предимно лица с криминални досиета.

Пред камерата ни Михайлов каза още, че след излизането от ареста е ходил дори на дискотека. Данни да е нарушавал мярката си за неотклонение, от полицията нямат.

След близо пет месеца в ареста, Васил Михайлов си е вкъщи от пет дни. Няма право да напуска апартамента, в който е заявил, че ще бъде. Откакто е под домашен арест, в редакцията на bTV постъпиха няколко сигнала, че е излизал навън.

- Откакто сте си тук, вкъщи, от четвъртък вечерта, излизал ли сте?
- Постоянно. До магазина постоянно, даже ходих на дискотека. Петък имаше дискотека тук, пернишката дискотека и трябваше малко да разпусна, все пак съм била в ареста пет месеца.
- Как беше в ареста?
- Като на хотел.
- За вас или по принцип?
- По принцип.

Срещу Михайлов има три обвинения - за закана с убийство над жена и побои над двама мъже. Единият пребит е футболния треньор от Перник Румен Андонов. Съпругата му също твърди, че Васил е нарушавал мярката си.

„Излязъл си е от тях, отишъл е в кафе Рай отсреща, постоял е там, след известно време се е върнал с момиче, вероятно с приятелката си, и са си се прибрали двамата“, обясни Марияна Андонова, съпруга на Румен Андонов.

bTV разполага със записи от камерите на общината в района в часовете, за които свидетели казват, че са забелязали обвиняемия. На тях Михайлов не се вижда.

„Тези камери и полицията ги гледа, които виждате зад мен, така че това видеонаблюдение със сигурност дава една по-голяма сигурност на нашия град“, коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник.

След наше запитване, от МВР посочиха, че Михайлов е с проследяваща гривна и не е нарушавал домашния си арест. Дали спазва мярката си се следи „ежеминутно“.

- Идват ли да ви проверяват от полицията?
- Не, не, никой не идва да ме проверява. Всички лъжат. Тази гривна просто аз съм си я сложил.

Пред камерата ни за първи път Михайлов призна, че е нанасял побои, но не уточни над кого точно.

- Изпушвам цигарата и влизам. Нещо последно да ме питате има ли?
- Чувствате ли се виновен за нещо?
- Не.
- Моля?
- Не. Няма за какво, аз не съм направил нищо.
- Нападатели ли сте хора?
- Нападал съм тези, които са си заслужили съм нападал.
- И с какво са заслужили?
- Тези, които се е*** с моето семейство или с моето име, примерно, някакви ей такива работи, така се случва. Да не се е*** с мен и нищо няма. Разбирате ли? Нито съм пребил невинни хора, нито съм пребил бабички, нито съм пребил майки с колички, както пишат по медиите.
- А кой сте пребил?
- Повечето хора, които са пребити от мен, имат ей такова криминално досие. Така че няма какво да ме разпитвате повече.

Мярката за неотклонение е окончателна.