Съдът остави в ареста 18-годишния Васил Михайлов - син на заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов. Той беше задържан при специализирана акция, заради сигнали на граждани, че е извършител на серия показни побои.

Тази сутрин близки на пострадали се събраха на площада пред общината в Перник.

Синът на Клавдия Методиева е бил студент през 2018 година. Бил подложен на унижения и гавра, които унищожават живота му.

„2018-та година излезе на празника на града. Имаше и концерт. На този концерт, както са си седяли вътре, са го изкарали и започват вече гаврата с него. Моят син беше с фрактури. Запушвали са му носа, давали са му някакви таблетки, карали са го да яде носни кърпички, фасове. Със страхова невроза е, Пропадна му живота на моя син, пропадна и моя живот“, разказа Клавдия Методиева. 

В полицията казали на пострадалите, че няма данни за насилие. Според окръжния прокурор на Перник Галина Антова това, че бащата на заподозрения за последния случай е прокурор, няма нищо общо с факта, че виновник за насилието и гаврата с хора в Перник години наред не е разкрит и наказан.

„Всяко едно дело има отвод на цялата прокуратура и е изпратено във Върховната касационна за определяне на друга прокуратура“, заяви Галина Антова, окръжен прокурор на Перник.

„Всички граждани са равни пред закона, ние полагаме огромни усилия да демонстрираме това, да спечелим доверието на гражданите и да покажем, че разследването ще бъде пълно, всестранно и обективно. Молим българските граждани, които евентуално са били потърпевши от агресията на обвиняемия  да се обърнат или към СРП или към органите на СДВР“, каза прокурорът Георги Иванов.

„Никой не може да разбере защо толкова време този младеж се е държал по този начин и никой не е реагирал подобаващо. Такъв тип поведение може да се изроди в нещо още по-лошо в бъдеще“, отбеляза Станислав Владимиров.

Сред битите, унижавани и снимани има и полицай.

„Не го познавам този служител, най-вероятно е. Убеден съм, че там ще се стигне до истината. Доста странна история, бие се, удря се, но няма заявителски материал“, обясни ст. комисар Павел Млеканов.

По думите му полицаят не се е оплакал.

Останалите пострадали не излязоха на площада, въпреки че там бяха представители на всички власти.