Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации за отправена закана за убийство спрямо председателя на 46-ото Народното събрание Ива Митева.

След запознаване с разпространените медийни публикации Софийка районна прокуратура образува прокурорска преписка за извършено престъпление - отправена закана за убийство.

Прокурор е изискал от главния секретар на МВР незабавно да бъде предоставена информация за предприетите действия във връзка с публикации в медиите, че на 02.09.2021 г. в 21:04 ч. в Министерство на правосъдието е получен имейл, съдържащ заплаха за живота на председателя на 46-ото Народно събрание, съобщиха от прокуратурата.

В писмото е изискана и информация поради какви причини преписката не е докладвана в прокуратурата до 17:00 ч. на 03.09.2021 г. Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!