Продължава мълчанието на партиите, към които вчера от ГЕРБ отправиха предложение за разговори за кабинет. Междувременно говориха от "Възраждане" - единствените непоканени на такива разговори, но опитаха да го направят избирателно, не пред всички медии.

От ГЕРБ днес конкретизираха предложението си към партиите.

„Ние чуваме опорката, но сме отговорни. Ние няма как да кажем, че ДПС не са евроатлантическа партия. С „Възраждане“ нямаме какво да говорим по отношение на геополитика. Приемам мълчанието на „Продължаваме промяната“ като позитивен сигнал. Рано е да се говори за премиер“, заяви Екатерина Захариева.

Идеята на ГЕРБ не се прие особено добре в дясно.

„Ако започваме с разговора кой какво проваля, значи цялото упражнение на Борисов е просто подготовка за следваща предизборна кампания. Когато към това прибавим и идеята за участие на ДПС в някаква управленска конфигурация, за нас това става рецепта за създаване на проблем, а не за намиране на някакво решение“, отбелязва Христо Иванов.

Продължаваме промяната“, ДПС и БСП запазват мълчание по темата. Коментар обаче дойде от „Възраждане“ и „Български възход“, тоест от тези, които не бяха поканени.

„Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на "Възраждане". Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на "Възраждане" третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори“, коментира Костадин Костадинов.

Костадинов днес първо свика пресконференция, а после я напусна демонстративно заради присъствието на медии, които според него са с американско финансиране. При покана да напуснат залата, представителите на тези медии си останаха по местата в залата, а „Възраждане“ си тръгнаха.