Обявената пресконференция на „Възраждане“ беше отменена минути след началото ѝ.

„Аз ще помоля колегите (от определени медии - б.р.) да напуснат пресконференцията на „Възраждане“, защото не желаем да бъдем в една зала с медии, които изкривяват общественото съзнание, манипулират  го в полза на чужди държави и са финансирани отвън“, посочи председателят на партията Костадин Костадинов.

„Принципите и честта ни не позволява да общуваме с подобни жълто-кафяви отходни канали на Американското посолство“, добави той по адрес на "Дневник", "Капитал" и "Клуб Z".

След като поставеното условие на Костадинов не бе удовлетворено, пресконференцията беше прекратена още преди реалното ѝ начало. След напускането на залата беше даден импровизиран брифинг, в който председателят на "Възраждане" начерта основните цели на партията в 48-ото Народно събрание.

„Единственият мандат, който „Възраждане“ ще подкрепи, е мандатът на „Възраждане“. Ние имаме готов състав на кабинет“, подчерта той.

"Преговорният екип много ме развесели. Ще започнем разговори с всички сили в парламента за влизането на България в еврозоната. Това ще унищожи държавата и икономиката", допълни Костадинов и уточни, че ако няма кабинет се отива на нови избори.