Фоторепортерът и автор на редица видеоматериали и филми в ефира на bTV Ладислав Цветков получи поредно признание за работата си, като заслужи наградата в категория „Телевизия“ на националния конкурс за зелена журналистика „Див кестен”.

Целта на конкурса е да отличи журналисти с принос в отразяването на теми за природата, „Натура 2000“, защитени видове и защитени територии. Наградата бе обявена по време на официална онлайн церемония на 6 декември.

Ладислав Цветков е автор на редица документални филми в bTV Репортерите, както и на телевизионни репортажи за bTV Новините. Обективът на мултимедийния репортер е насочен предимно към природата и присъствието на хората в нея.

Той изповядва разбирането, че като показва красотата на природата и дълбините на морета и океани, това е най-добрият начин да убеждава хората, че трябва да я пазят и ценят.

Ладислав е и водолаз, което му е позволило да покаже на широката публика уникални кадри от места, на които малцина са стъпвали. На ски в планината, под вода, на лодка или каяк в морето или под земята в красива пещера, Ладислав Цветков отвежда зрителите на различни места, за да им представи красотата на света, в който живеем.

През годините негови снимки са публикувани в световни агенции като „Франспрес“, „Ройтерс“ и ЕПА. Участвал е в множество изложби и е получавал награди, като сред тях е и изложба в рамките на българското европредседателство, с която представи България през своя обектив.