Поредно напрежение в Народното събрание. Главни действащи лица отново бяха депутатите от "Възраждане", които скочиха към парламентарната трибуна, когато на нея излезе депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков.

Повод за поредно спречкване беше гласуването дали Делян Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси. Това стана факт със 109 гласа "за". Подкрепата дойде от ГЕРБ - СДС, ДПС и "Има такъв народ". "Против" гласуваха ПП-ДБ и БСП. От "Възраждане" бяха в залата, но не участваха във вота. Вече независимият Радостин Василев също не гласува. 

Това накара Искрен Митев от ПП-ДБ да вземе думата, за да обясни отрицателния си вот. "Искам да се обърне много добре внимание, че този вот нямаше да мине, ако "Възраждане" гласуваха "против". Те не гласуваха, с което това гласуване мина, което е абсолютен израз на лицемерието на цялата им група. Днес ги видяхте - не ги съдете по думите, а по действията", каза той.

След него на трибуната излезе Явор Божанков, но от "Възраждане" се развикаха "слизай веднага от там", "няма да говориш". Квесторите се намесиха и успяха да обградят Божанков, който отговори на "Възраждане": "Кои сте вие, че да ми казвате кога ще говоря". Депутатите от "Възраждане" продължиха да се опитват да стигнат до Божанков, който пък снимаше с личния си телефон ставащото.

В крайна сметка председателят на парламента Росен Желязков беше принуден да прекъсне заседанието и даде 20 минути почивка. 

След почивката Росен Желязков отстрани лидерът "Възраждане" Костадин Костадинов от днешното пленарно заседание. Това предизвика гнева на депутатите му, които отново налетяха към трибуната и започнаха да се разправят. Това принуди Росен Желязков да прекрати заседанието.