Депутатите приеха предложението на лидера на ДПС депутатът Делян Пеевски да бъде избран за член на комисията по конституционни въпроси, а Гюнер Ахмед да бъде освободен. Предложението беше прието с гласовете на 110 депутати.

Проектът на решение за промяна в състава на комисията беше внесен от Мустафа Карадайъ. При първото гласуване „за“ гласуваха 65 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 депутати от ДПС и 11 депутати от ИТН, а „против" - 48 депутати от ПП-ДБ и 16 депутати от БСП. „Въздържал се“ гласуваха 10 депутати от ПП-ДБ.

При прегласуването „за“ гласуваха 64 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 депутати от ДПС и 11 депутати от ИТН, а „против“ - 50 депутати от ПП-ДБ, 1 депутат от ГЕРБ-СДС и 16 депутати от БСП.  „Въздържал се“ гласуваха 8 депутати от ПП-ДБ.

В гласуването не участва групата на „Възраждане“. Точно след решението Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси страстите в залата се нажежиха и депутати от „Възраждане“ се събраха на парламентарната трибуна, когато на нея излезе депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

При опит да обясни защо е гласувал против Явор Божанков пак беше атакуван от „Възраждане“. По-късно се стигна и до прекратяване на заседанието. Вижте повече във видеото.