Пореден ден на напрежение и остри словесни престрелки между МВР и прокуратурата. В ексклузивно интервю пред bTV вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че прокуратурата е чадърът за арестуваните миналата седмица Борисов, Горанов и Арнаудова.

Той отново обяви, че на финансовия министър Асен Василев е повдигнато обвинение и показа документ с номер и име на прокурора от Специализирана прокуратура. Досъдебното производство е образувано незабавно, подчерта Рашков. Определи го като политически акт. 

Малко след изказването на Рашков, главният прокурор го опроверга. Заяви, че отдавна не са образували досъдебни производства срещу конкретно лице.

Впоследствие обаче от Специализираната прокуратура потвърдиха за досъдебното производство. Прокурорът си бил направил отвод заради „политическите квалификации“. 

По повод разследването срещу бившия премиер, пиарката му Севделина Арнаудова и ексфинансовия министър Владислав Горанов вътрешният министър изрази мнение, че случаят ще  „потъне". МВР има данни от три източника - гражданско сдружение БОЕЦ, твърдения на Васил Божков и данни от доклада на Държавната финансова инспекция.

Темата коментира от Брюксел и премиерът Кирил Петков:

„Идва Видовден – с една и съща информация работят българската и европейската прокуратура и липсата на активност от страна на нашите обвинители не може да бъде скрита“, заяви министър-председателят.

Бойко Рашков потвърди, че по случая има изтичане на информация. Той каза, че сестрата на Севдалина Арнаудова работи в ГДНП.

Пред bTV Севделина Арнаудова категорично отрече и нарече обвиненията лъжи. Заяви, че сестра й не е имала никаква информация за акцията срещу нея.

Бойко Рашков показа и документи, свързан с партийното минало на експремира Бойко Борисов.