Разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова ще потъне в прокуратурата, както много други срещу бивши управляващи от ГЕРБ.

В това е убеден вътрешният министър Бойко Рашков. В ексклузивно интервю за bTV той каза, че сестрата на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова работи в Главна дирекция „Национална полиция“ и намекна, че от там е изтекла информация.

По думите му при обиска в дома на Борисов не са открити вещи и предмети, които биха имали пряко значение към разследването.

„В дома на Севделина Арнаудова обаче са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла много внимателно какво се обсъжда в нашето общество публично във връзка с твърденията на Васил Божков. Тя е съхранявала тези материали. Те са иззети, запечатани и са пратени на прокуратурата. Какво ще направи тя с тях, не знам“, заяви Рашков.

Вътрешният министър обясни още, че по този случай Агенцията за финансова инспекция е направила проверка и е констатирала над половин милиард лева, от които е лишен българският гражданин.

„Това обаче за нашата прокуратура няма значение. Тя е размотавала случая, двама прокурори са възлагали само проверки и от тях няма никакъв ефект“, каза Рашков.

В доклада на Агенцията за финансова инспекция става дума за неприбрани от хазната 559 милиона лева.

„Тоест в хазната тези пари не са влезли за 5-годишен период от време и прокуратурата е направила всичко възможно от 2017-а до ден днешен да не приключи това производство“, заяви Бойко Рашков.

„Можем да направим извода, че прокуратурата е чадърът над тези лица. Те са правили абсолютно всичко, което са пожелали. За тях възмездие и до момента няма“, допълни вътрешният министър.

Рашков показа за първи път и документ, свързан с „комунистическото минало на Борисов“. В него е видно, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира, а към този момент е бил член на Българската комунистическа партия.  

„Може би председателят на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер не знае това. Може би той не знае, че Борисов е гравитирал в България около така наречените силови групировки, за които на всички е известно, че те са занимаваха с престъпления, включително по улиците на София. Може би трябва да му изпратим тази информация“, каза Бойко Рашков.