Думите на Станишев винаги трябва да бъдат поставяни под съмнение. Така вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов отговори от Кърджали на обвиненията на социалиста, че за последните два месеца ГЕРБ превърнали българите в длъжници с близо 2 милиарда лева. Според Цветанов, ако е бил толкова загрижен за държавата, лидерът на БСП е трябвало да приеме мандата за съставяне на временен кабинет, а не да го връща.

„Ето, има възможност да приеме този мандат, но той го отказа и действително можеше да спре и да направи всички тези проверки, за които ги пуска в публичното пространство. Нека да си припомним за премиера Станишев защо не успяхме да усвоим средства от европейските програми и защо заради „батко и братко” ги бяха спрели”, добави вътрешният министър в оставка.

Според него управляващата партия може би е трябвало да обърне повече внимание и действително да отговори на очакванията на хората в социалната сфера - в сферата на доходите. "Но разберете, че нямахме възможност това да го правим, защото трябваше да се придържаме към тази финансова стабилност, която дава възможност за повече инвестиции за България", заяви Цветанов.

Той коментира, че през последните месеци диаметрално противоположни партии от различни политически европейски семейства са се обединили срещу ГЕРБ - Сергей Станишев, Иван Костов, Ахмед Доган и Волен Сидеров. Целта им била да запазят статуквото "за което всички казват, че те не са го създавали и не са участвали в него".

Цветанов не пожела на никой български гражданин да е на мястото на президента Плевнелиев и сложната ситуация, в която се намира. Шефът на МВР в оставка прогнозира не по-малко от 20 хиляди гласа за ГЕРБ в област Кърджали на предстоящите избори, припомняйки, че на предишните през 2009 г. броят им е бил 18 хиляди.

Той посочи, че силната страна на ГЕРБ е в това, че има реални структури в страната и членовете на партията винаги са съпричастни с проблемите на хората по места.

„В рамките на последните шест години съм посетил всички 264 общини по няколко пъти. Преди идването ми в Кърджали минах в Черноочене. Там преди години бяха 7 до 10 човека. В момента бяха над 100 души пред офиса там”, казва още Цветанов и допълни, че на предишните избори партията нямала почти никакви гласове там, а през 2011 г. имала 680 гласа.

  • Косачът от село Бъзън празнува оставката на кабинета
  • 400 жители на Бисер подкрепиха ГЕРБ
  • В първите месеци парламентът се занимаваше с битови проблем
  • Последно заседание на 41-ото Народно събрание
  • Цветанов към полицаите: Всеки от вас изпълни достойно професионалните си задължения
  • Жертви на „Наглите”, „Октопода” и „Килърите” на отчета на Цветанов
  • С един крак извън властта, Павлова обеща готова "Тракия" до лятото
  • Десислава Атанасова даде заявка за участие в изборите
  • Основна грешка на ГЕРБ - съсипването на малкия и среден бизнес
  • Тройната коалиция води в състезанието по мерене на магистрали