Ако не се съберат гласове за подкрепа на новото обсъждане на бюджета, оставката ще е факт. Това заяви в интервю пред националното радио Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание.

Не изключвам в самото начало на есенния политически сезон, още през септември, при преодоляно вето на президента, наложено върху актуализирания бюджет, да има и вот на недоверие към кабинета, добави тя.

По думите й има страх от това ще се съберат ли гласове. Кворум ще има, защото ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала, добави Цачева и прогнозира сценарий, при който липсата на гласове довежда до края на 42-ото Народно събрание.

По повод няколкодневните дискусии за това кога ще бъде насрочено извънредно заседание на депутатите, Цачева заяви, че е изненадана от „изключително неубедителните, юридически несъстоятелни, а понякога и взаимноизключващи се аргументи, които председателят на 42-ото Народно събрание Михаил Миков даде като възможности за отговор на искането на 77 народни представители от ГЕРБ за свикване на извънредно заседание”.