В рамките на седемдневния срок ще взема решение за насрочване на извънредното заседание. Това заяви пред БНР председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Все още не е ясна датата на извънредното заседание на парламента за актуализацията на бюджета след президентското вето, а Миков очаква още позициите на отделните парламентарни групи. Според него до няколко дни това ще се изясни.

След като месец и половина ГЕРБ отсъстваха от парламента сега искат да задават и срочността и дневния ред, коментира Михаил Миков. По някои мнения срокът изтича в петък, а според други – другия понеделник, започвайки да тече следващия ден след внасянето на искането. Има и становище, че е насрочено вече това заседание със същия дневен ред – 30 август, добави той.

Колеги от ГЕРБ искат да създават проблеми на колегите си народни представители, а не истински, съдържателно да разглеждат Закона за изменение и допълнение на държавния бюджет, защото те всъщност заедно с президента постигнаха целта си – спряха закона. Оттук насетне възниква въпросът дали те не злоупотребяват с право, каза Миков. ГЕРБ и президентът блокираха закона и искането за неговото ново разглеждане е твърде лицемерно, каза още Миков.