Кандидатите за лидер на БСП ще бъдат повече от двама. Това предположение направи бившият президент Георги Първанов. Той не изключи и възможността за договорка между него и Сергей Станишев за избор на друг, трети лидер.

Разцепление в партията няма да има, каза Първанов. Тепърва ще се решава каква ще е позицията му на предстоящия Конгрес на партията.

„Няма да отговарям на всички закачки, които се появяват в публичното пространство, но все пак принципно ще отговоря, че съм изкарал своите успешни два мандата и не смятам, че някой може да ме разжалва сега, когато вече съм в резерва и запаса”, заяви бившият президент.

Първанов и Станишев се захапаха още преди да е изтекъл мандата на първия като държавен глава. Двамата започнаха словестна война за лидерската позиция в партията, като някои анализатори предположиха, че това ще доведе до дестабилизация на БСП.

Самият Първанов пък видя в лицето на премиера Бойко Борисов опонента за бъдещите си политически планове. Малко след това му признание дойде и официалната му кандидатура за лидер на "червените".