Цветан Василев е човекът, който е нанесъл най-тежкия удар на българската финансова система след 1996 година. Направил го е съзнателно, умишлено, знаел е какво прави - ограбва българския народ и рано или късно ще нанесе много тежък удар на българската финансова система.

Този коментар направи депутатът от ДПС Йордан Цонев по повод разпространения списък на лица, срещали се с Цветан Василев.

"Нямам сметки в КТБ, членовете на моето семейство нямат сметки, никога не са имали, никога не сме имали кредити, никога не сме имали взаимоотношения с неговата банка", настоя депутатът, цитиран от БГНЕС.

Той обяви, че той е абсолютно чист и никакви отворени писма на Василев няма да го спрат да направи всичко възможно българският народ да научи истината за онова, което се е случвало в КТБ и за начина, по който е действал банкерът.

Цонев на няколко пъти подчерта, че се е срещал често не само с Цветан Василев, но и с всички други банкери в България - с някои от тях в своя кабинет като председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, с някои от тях в техните кабинети, а с други - в БНБ.

„Нямам влогове и кредити в банката”, заяви и зам.-председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от Фокус.

Бившият силов министър добави, че единствените им разговори са били за организационния комитет на Българската федерация по мотоциклетизъм, който той председателства.

Съпредседателят на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че срещите му с Цветан Василев в качеството му на шеф на КТБ са били, за да ходатайства за много хора: "Всеки ден идват хора, които искат да им се помогне за работа“.

Народният представител обясни, че не може да каже кои са „паразитите” от писмото на Цветан Василев. „Ние винаги сме твърдели от ПФ, че въпросът трябва да се реши от институциите, защо да бъда паразит и предател“, допълни Каракачанов.

На церемонията „Учител на годината” премиерът Бойко Борисов също коментира темата: „Нямам хора в списъка, изпратен от Цветан Василев”.

"Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там. В рамките на тези посещения Цветан Василев твърди, че те са вземали пари", уточни Борисов.

Премиерът не коментира наличието в този списък на Стоян Мавродиев, отбелязва Фокус.

  • Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда
  • Няколко хиляди страници по-късно, ще има ли възмездие за КТБ?
  • Иво Прокопиев: КТБ струва две години работа на цялата държава
  • Корнелия Нинова: „Моделът КТБ” е огледалото на прехода
  • Съдия Виржиния Петрова ще гледа делото за КТБ
  • Адвокатът на Цветан Василев: Не очакваме справедлив процес
  • Прокурорът по делото „КТБ”: Пеевски не е сред обвиняемите, както и Путин и Обама не са
  • Прокуратурата подробно разказа как Цветан Василев се възползвал от парите на КТБ
  • Делото „КТБ” влезе в спецсъда
  • Днес трябва да излезе многотомникът „Обвинителен акт за КТБ”