Още в началото си кабинетът на премиера Пламен Орешарски беше нещо изкуствено, защото не може една държава да бъде шантажирана. Такъв коментар на политическата ситуация у нас на фона на нестихващите протести даде почетната председателка на БЗНС Анастасия Мозер в студиото на bTV.

Според нея „Атака” шантажира цяла България. „Атака” не е дясна партия, няма дясна партия която да иска да национализира собствеността. Те са дори една сталинистка партия и в момента шантажират цялата страна. Това е положение не е нормално и не се знае какво „ще им скимне”, посочи дългогодишният депутат.

Според Мозер протестиращите трябва да бъдат чути и политически представени. „Гражданското общество в България се събуди, нужно е обаче хората да се обособят в някаква представителство, за да има ясни цели и идеи”, заяви Мозер. Нейната позиция беше, че изборите наистина са скъпи, струват много пари, съдбата на България обаче е по-важна.

По думите й моментът през февруари с протестите и оставката на кабинета на ГЕРБ моментът е бил критичен. Тя изрази позицията, че Бойко Борисов е трябвало да отстоява позициите си по-дълго, защото само „този, който нищо не прави не греши”. Мозер изрази тезата, че ГЕРБ на власт може да не е било съвършено, но сега ситуацията е по-зле.

Според нея в момента положението е по-лошо, защото не стихва критиката от Европа да се обърне внимание на гласа на пл. Независимост. „По-удобно е да се неглижира случващото се на улицата, когато беше комунизма нямаше протести - нямаше възможност.”

„Не може на толкова много хора да твърдиш, че им се плаща”, беше коментарът на дългогодишния народен представител по повод твърденията, че протестиращите получават пари, за да ходят по улиците. „Българинът е програмиран да вярва, че има платени протестиращи. Пропагандната от онова време мъти главите на хората”, коментира Мозер и добави, че контрапротестите са „тъжна гледка”. „Протестите са толкова масови, че не знам кой има пари да плати на толкова хора”, добави тя.
 

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите