„За нас това вчера беше бойкот на Консултативния съвет за национална сигурност от страна на ГЕРБ”, каза заместник-председателят на БСП Деница Златева.

Вчера КСНС приключи по-рано и без консенсус относно новия антикорупционен закон и орган, тъй като представителите на управляващото мнозинство трябваше да напуснат събранието по-рано заради други ангажименти.

Според Златева за тези ангажименти е било ясно от много по-рано и е трябвало от ГЕРБ и другите партии да осигурят представители, които да заместят отсъстващите.

„Не може по такава чувствителна тема, за която говориш колко е важна, по такъв елементарен начин да провалиш и бламираш това заседание”, категорична е тя.

„За нас (БСП – б.р.) изглежда все едно е имало умисъл. Сякаш това е поредното действие за бламиране на президента. Антикорупционния закон е ключова политика и за БСП, и за ГЕРБ”, допълни още Златева.

Златева заяви, че в централата на БСП са постъпили над 100 различни сигнали за схеми, подобни на „Кумгейт” в Хасково. „Това е модел на управление в цялата страна и тепърва очакваме да видим действията на управляващите”, допълни тя.

По думите ѝ това е доказателство, че на обществото му е дотегнало от такива назначения.

По повод предстоящото ни председателство на Съвета на Европа, Златева коментира, че се надява всичко да бъде съсредоточено около политиките, които ще се обсъждат, а не около скандалите с НДК и „колко ракия ще сервираме на делегатите”.