Много са случаите, в които се злоупотребява с имената на премиерите на страната или на факторите, които са в управлението. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов по повод разговорите между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова.

„Този разговор повече го възприемам като някакво спекулативно поведение за това кой какво надмощие има или познанства с определени държавни представители от днешното управление, отколкото да е истина”, коментира Цветанов.

Не смятам, а и не вярвам, че Борисов би могъл да окаже натиск някой да бъде премахнат от системата, допълни още бившият МВР шеф.

Според него целта на спекулацията е, че „всеки иска да запази позицията си”.

Цветанов подчерта, че когато са започнали делата срещу него, е прекратил всякаква комуникация с вече бившата шефка на СГС Владимира Янева, за да не се спекулира в публичното пространство, която се смяташе за негова семейна приятелка.

Нямам намерение да имам някаква комуникация с това семейство, защото виждам, че винаги може да бъде използвано в публичното пространство. А и нямам необходимост и потребност да го правя, категоричен беше Цветанов.

Към настоящия момент няма отправено искане към България за участие във военни действия спрямо „Ислямска държава”, каза още Цветанов.

България е част от НАТО, от ЕС, и има стратегическо партньорство със САЩ. В общите усилия, които се полагат от евроатлантическите ни партньори, България ще намери своето място със съответните действия, които трябва да бъдат предприети, разясни той. По думите му България трябва да се концентрира върху сигурността в страната и да обменя информация с всички партньорски служби и с нашите съседи.

Цветанов коментира и случая с двата кацнали самолета, кацнали аварийно на летище Пловдив заради бурния вятър, а пътниците престояха в машините, тъй като летището не работи през нощта и нямаше кой да ги обслужи.

Задаваме си много въпроси за този конкретен случай, подчерта Цветанов.

„От РВД казаха, че това е решение, което взима капитана, което за мен е малко несериозно. Няма как да избираш къде да кацнеш, при положение че едно летище след 22 часа не работи”, посочи той.

Министерството на транспорта трябва сериозно да анализира и да провери този случай, защото е недопустимо в днешните условия, в които живеем, и с потенциалните заплахи винаги може би ще има необходимост от аварийно кацане, отбеляза Цветанов.

 

  • Прокуратурата е прекратила разследването по скандала „Яневагейт”
  • Правосъдният министър поиска да се възобнови проверката по "Яневагейт"
  • Соня Найденова от ВСС смята, че проверката по „Яневагейт” е непълноценна
  • Михнева: Борисов и Цацаров хал хабер си нямат за "каките"
  • Я.Тодоров: "Кръгове" и физически лица атакуват премиера със записите
  • Нов запис от "Яневагейт": Секс срещу държавни постове и придобивки за милиони
  • Няма нарушения по скандала "Яневагейт"
  • Адвокатът на Янева: Със записите "диригент" атакува Борисов
  • ВСС изслуша и Цацаров за "Яневагейт"
  • Румяна Ченалова нападна Сотир Цацаров – дискредитирал я