Аз не мога да забраня, особено във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира серията записи, за които се твърди, че са с участието на ексшефа на СГС Владимира Янева и уволнената съдия Румяна Ченалова.

В публикуваните от „Биволъ” аудио клипове се коментират политическата ситуация в държавата и опитите Янева да бъде спасена от наказание заради скандала „Червеи”. Участниците в записите твърдят, че главният прокурор Сотир Цацаров е под натиск както от страна на премиера (който искал наказания), така и на бившия силов министър Цветан Цветанов (който искал целият сюжет да се размине без последствия).

Покрай записите голяма публичност придоби глаголът „опрасквам”, с който едната от говорещите илюстрира желаната от Бойко Борисов съдба на Владимира Янева.

„Две каки си говорят за мене и аз трябва да отговоря какво са си говорили за мене. (...) Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия”, категоричен беше днес премиерът, който за пореден път подчерта, че няма доказателства за незаконно следене през първия му мандат.

Макар да коментира, че слушането на нелегални СРС-та е навлизане в чуждото лично пространство, Бойко Борисов отбеляза: „Факт е, от това, което чух да се коментира, че много правилно институциите са направили така, че тези хора (вероятно Янева и Ченалова – б.р.) не са на тези постове”.

"Аз никога не съм се крил за моето мнение по въпроса. И в Брюксел го казах: ако на искането Цветанов да получи 4 години, за "Червеи" трябва да получат 400.", припомни премиерът.

Защо пък Сидеров да е в ареста?

Моето мнение като полицай е, че не съществува хипотеза, при която Волен Сидеров би могъл да се укрие. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка със задържането на лидера на „Атака” Волен Сидеров.

„Не искам да коментирам актове на съдебната система”, заяви Борисов. „Ако трябва да кажа моето мнение като полицай, задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителят. В този случай според мен тези две хипотези не съществуват”, посочи премиерът.

  • Прокуратурата е прекратила разследването по скандала „Яневагейт”
  • Правосъдният министър поиска да се възобнови проверката по "Яневагейт"
  • Соня Найденова от ВСС смята, че проверката по „Яневагейт” е непълноценна
  • Михнева: Борисов и Цацаров хал хабер си нямат за "каките"
  • Я.Тодоров: "Кръгове" и физически лица атакуват премиера със записите
  • Нов запис от "Яневагейт": Секс срещу държавни постове и придобивки за милиони
  • Няма нарушения по скандала "Яневагейт"
  • Адвокатът на Янева: Със записите "диригент" атакува Борисов
  • ВСС изслуша и Цацаров за "Яневагейт"
  • Румяна Ченалова нападна Сотир Цацаров – дискредитирал я