Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков оттегля подкрепата си от парламентарната група „Български демократичен център”, след като трима от неговите депутати, излъчени от партията ЛИДЕР подкрепиха радикалните промени в пенсионното осигуряване заедно с ГЕРБ и ДПС през нощта срещу събота.

„Оттеглям подкрепата си от БДЦ. Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцете на Цветан Цветанов и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората. Не оттеглям подкрепата си обаче от депутатите - шестима души, които гласуваха „против” тези предложения. Ще стоя зад тях, докато те са опозиция в този парламент”, заяви Николай Бареков пред „Дарик”.

Той препоръча на шестимата депутати от „България без цензура" решението дали да стоят в една група с БДЦ. Според него групата е трябвало да гласува с „въздържал се" за промените в Закона за МВР. „Изборът между модела „Кой?" и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен", настоя Бареков.

Според него подкрепилите идеята са били под натиск, за да не се казва, че предложението е минало само с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Реформаторският блок, който сега се опитва да се изкара като истинска опозция, вчера послужи като параван на срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Писна ми от маскарада в държавата, който се развива в последните години", каза още Бареков.

По думите му догодина България ще е във финансов колапс и освен че ще са разочаровани от това управлнеие, хората нямало да имат и пенсии. „Затова приветствам поведението на Радан Кънев и смятам, че той някак си ми подаде ръка, като написа в блога си, че трима от хората на Ковачки са подкрепили пенсионните промени. Подавам ръка на Радан Кънев, ако иска да я приеме", каза още Бареков.

Той беше категоричен, че ще остане в опозиция на правителството на Борисов. „За мен то е изчерпано. Смятам, че през 2015 г. хора като Радан Кънев и като мен трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок, който да заложи в политиката си извършването на тежки реформи и спирането на политическата корупция. Трябва да помислим за нещо, което да е срещу статуквото", коментира още Бареков.