Във вторник – 20 февруари, отварят за движение най-дългия тунел у нас „Железница“ на магистрала „Струма“. Това със сигурност ще облекчи трафика от и в посока Кулата.

Заедно с тунела в експлоатация се въвеждат 5 км автомагистрален път преди и след него.

Снимка: БГНЕС

Съоръжението е изградено с всички системи за безопасност, а между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за автомобили, по които ще могат да минават линейки, пожарни и други специализирани транспортни средства.

Хаос и объркване обяче предизвика днес в Северозападна България пускането на движението по международния път Е-79 край Мездра. Причината е, че пускането беше обявено, но се забави с няколко часа.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обясниха забавянето с последни приготовления и призоваха за търпение.

Снимка: btvnovinite.bg

При пътен възел „Ребърково“ се оказа най-неприятната изненада. Оказа се, че по него засега ще се преминава само транзитно, а живеещите в Искърското дефиле временно няма да могат да използват изградените отбивки, защото са недовършени. За тях алтернативата остава разбит път през полето.

Снимка: btvnovinite.bg

Модернизиращата се скоростна отсечка, която е с четири ленти, ще бъде затворена отново през май. Дотогава обходите трябва да са ремонтирани.

По материала работиха Маргарита Стефанова и Мариета Димитрова.