Отварят за движение пътя Мездра – Ботевград в 17 ч. днес. Трасето обаче тръгва временно - само за два месеца, тъй като предстоят още ремонтни дейности.

„Продължаваме с временната организация, строителите довършват всички дейности за пълното завършване и безопасност на пътя. Трафикът ще бъде двупосочен за всички превозни средства. Вече няма да се минава по обходните маршрути, което ще облекчи трафика в района. Пътуващите ще видят изпълнен целия участък между Мездра и Люти дол двупосочно в две ленти в посока. Ще остане старото движение в района на Люти дол в една лента двупосочно“, каза инж. Йордан Вълчев от АПИ.

За живеещите в Искърското дефиле остават в сила обходните маршрути. Отбивката при новия пътен възел „Ребърково“ остава затворена заради продължаващи строителни дейности.

Снимка: bTV

Участъкът на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград ще бъде отворен за движение за около два месеца и през април отново ще бъде затворен за втория етап на строителните дейности. Ограничението на скоростта ще е 50 км/ч.

През това време ще бъдат ремонтирани най-тежките участъци от пътищата, по които минава отклонения заради разширението трафик. При следващото затваряне се очаква да бъде завършен мостът при врачанското село Горна Кремена, от където ще се насочи тежкотоварният трафик към Видин, за да не се прави големият обход през Плевен.

Снимка: bTV

Ремонтните дейности ще продължат до края на годината.