От 12 април се допускат посещенията в заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, работно време между 6 ч. и 23 ч.

Това гласи новата заповед на здравния министър Костадин Ангелов за противоепидемичните мерки от 12 до 30 април.

От 1 април заведенията можеха да отворят само градините за клиенти.

От 16 април  са разрешени посещенията в игралните зали и казина , а от 29 април пак отварят дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове. И в тях е разрешено използване на не повече от 50% от капацитета им.

Също от 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

„Със същата заповед здравният министър нарежда физическите и юридическите лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, и чиято дейност не е преустановена с тази заповед, да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.“, предвижда още заповедта.

В нея е описан и графика, по който в присъствено в училище се връщат учениците, който беше представен днес на брифинга на оперативния щаб от министъра на  образованието Красимир Вълчев.

В класната стая в понеделник ще се върнат децата от 1. до 4. клас, както и учениците от 7, 8 и 10 клас. На 26 април на училище присъствено ще бъдат 5, 9 и 12 клас. А 6. и 11. клас – чак на 17 май.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!