Двама мъже са задържани за извършени блудствени действия с 8-годишно момиче в сливенското село Сотиря.

Единият е 15-годишен младеж, за който се смята, че е участвал в престъплението, а другият е възрастен мъж на 68 години, който е живеел временно в пристройка в дома на семейството на момичето.

От полицията изясняват неговата съпричастност и проверяват информация за блудство с детето. 

По данни на МВР, вчера около 20:45 ч. майката на 8-годишното дете е съобщила за посегателствотo. Момичето веднага е откарано в болница. След преглед е установено, че няма сериозни наранявания и данни за изнасилване. Момичето е изписано за домашно лечение. 

Снимка: btvnovinite.bg

Близки на пострадалoто дете разказаха пред bTV, че младото момче е потърсил работа при бащата на момичето, но той му отказал.

Майката на момичето сподели, че като не я открила в двора на дома им, отишла да я търси. Тогава видяла как двамата мъже се опитват да изнасилят детето ѝ в пристройката.  Тя добави, че при гледката ѝ прилошало и припаднала.

Снимка: btvnovinite.bg

Бащата на пострадалото дете заяви, че не е очаквал младежът и възрастният мъж да посегнат на дъщеря му.

Това се случва две седмици, след като селото беше разтърсено от жестокото убийство на 7-годишната Кристин. От полицията твърдят, че след трагичния инцидент патрул постоянно обикаля в селото, но не могат да се справят с всеки опит за престъпление, защото ромската махала в селото е голяма.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на Сотиря  Димчо Георгиев призова за законови промени, чрез които да се избегнат тежките престъпления срещу деца.

„Щом семейството не може да се справи, кметството не може да справи, полицията не може да се справи, тогава правителството трябва да вземе мерки. Управляващите трябва да гласуват, законите трябва да се променят. Когато има доживотно наказание, тогава нещата ще изглеждат по друг начин”, посочи Георгиев.