Отново жестокост към дете в село Сотиря - сливенската полиция разследва опит за блудство с 8-годишно момиче, съобщи кореспондентът на bTV в региона. 

Детето веднага е откарано в болница. След преглед е установено, че няма сериозни наранявания и данни за изнасилване. Момичето е изписано за домашно лечение. 

Полицията е задържала двама души по случая. Единият е 15-годишен младеж, за който се смята, че е участвал в престъплението.

Другият е възрастен мъж на 68 години, който е живеел временно без регистрация на адреса на майката. От полицията изясняват неговата съпричастност и проверяват информация за блудство с детето, извършено преди време. 

По данни на МВР, вчера около 20:45 ч. майката на 8-годишното дете е съобщила за посегателство, свързано с блудствени действия спрямо дъщеря ѝ.

Директорът на ОД на МВР-Сливен гл. комисар Димитър Величков поясни пред "Фокус", че се разследва блудство. Той допълни, че момичето и младото момче са се познавали. 

„В случая се касае за чисто блудство, без изнасилване и употреба на прекомерно насилие“, каза директорът на сливенската полиция. По думите му, комуникацията с жертвата е била силно затруднена, защото детето не говори български и се налагало майката да превежда.

Това се случва две седмици, след като селото беше разтърсено от жестокото убийство на 7-годишната Кристин. 

За престъплението беше задържан Мартин Трифонов, на когото са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за убийство на малолетно момиче, чиято смърт е причинена с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.