64-годишният стрелец от сливенското село Трапоклово е заплашвал с убийство жената, с която е живял, много преди трагичния инцидент. Това разказа пред bTV свидетел. Ден след трагедията състоянието на простреляните мъж и жена остава критично.

Втори ден лекарите от болницата в Сливен се борят за живота на 44-годишната жена и 58-годишният мъж. Близки на жената разказаха, че тя се е разминала с фатален инцидент още на 6 май, когато мъжът отишъл да я търси с пушка. Тогава се обадил на тел. 112, той се изплашил и избягал.

Илиана Стоянова е приятелка и колежка на простреляната жена. Свидетел е на стрелбата, минути след като 64-годишният мъж влязъл в крайпътното заведение.

Много преди това Радост се оплаквала, че Петър я бие и тормози. Много пъти я е заплашвал, че ще я убие.

"Преди две седмици се разделиха. Тя беше синя по гърба, бил я е със стол”, разказва Илиана Стоянова.

На 6 май Петър Маринов дошъл в заведението и вдигнал скандал на Радост защо не му вдигала телефона. По-късно същия ден отишъл в дома на родителите й, а Радост подала сигнал на тел. 112.

Ден преди да бъде простреляна жената е написала в профила си в социалната мрежа: "Човек никога не знае на какво са способни хората, особено тези, които си мислим, че познаваме".

Близките на Радост я съветвали да се оплаче в полицията, но тя официално не е подавала жалба. Тя има дъщеря и син, който живее в чужбина, но днес ще се върне, за да бъде близо да майка си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!