Мъж простреля жена си и свой съсед в Сливенско, след което се самоуби. През последните 24 часа цялото село Трапоклово тъне в догадки какви са причините 64-годишният Петър Маринов да стане убиец.

Драмата, разтърсила селото, започва в утрото на неделния ден. Малко след 9.00 часа Петър нахлул в заведение за бързо хранене на Петолъчката, където работела жената. Извадил оръжие и стрелял няколко пъти в главата й. В заведението имало клиенти, които по чудо не пострадали.

След опита да убие жената Петър Маринов избягал обратно в селото и влязъл в двора на 55-годишен мъж. Прострелял го няколко пъти. След втория опит за убийство Петър се върнал в двора на къщата си, където се самоубил със същото оръжие - законно притежавана лова пушка. Близките му са в шок.

Според полицията и прокуратурата в Сливен мотивите на стрелеца все още не са ясни, а между двата случая няма връзка. Разпитани са свидетели и са иззети записи от камери.

В селото описват стрелеца като работлив и спокоен човек. След смъртта на съпругата си се събрал с 44-годишната жена, а в Трапоклово не са чували между тях да има конфликти. Простреляният мъж в селото описват като конфликтен. Според полицията в Сливен дни преди трагедията жената е подала сигнал на тел. 112, че мъжът я издирва и се страхува за живота си. Официално обаче не е подала сигнал срещу него.

„В областната дирекция на този етап не са постъпвали сигнали относно някакъв проблем между лицата. На 6 май около 20.00 ч. тя е подала сигнал на тел. 112, че мъжът, с когото живее на семейни начала, я търсел в град Странджа, където в момента живее при своите близки, и се притеснява за живота си. Изпратен е полицейски екип на място, но лицето не е установено там”, обясни в „Тази сутрин” ст. комисар Димитър Величков, директор на полицията в Сливен.

Петър е законен ловец, няма нарушения на този етап. Оръжието му е законно. В близките години дори не е излизал да ловува. Комисар Величков предположи, че най-вероятно мотивите за стрелбата са лични. Не става въпрос обаче за ревност и няма общо между двата случая.

Кметът на селото Кирил Киров обясни, че Петър е добродушен човек. Не е имал проблеми нито с бившата си жена, нито с пострадалата.

Мъжът и жената остават в болницата в Сливен в много тежко състояние, с опасност за живота. Жената е простреляна в дясната част на главата, оперирана е. Мъжът е прострелян в областта на долната челюст. И той е опериран. И двамата са на командно дишане, обясниха лекарите.