64-годишен мъж стреля по жена си и свой съсед със законно притежавала ловна пушка, след което се самоуби. Простреляните са в болница в критично състояние. Няколко лекарски екипа се борят за живота им. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Снимка: btvnovinite.bg

Всички в селото твърдят, че стрелецът е добър и спокоен човек. Днес предиобед обаче той взел законната си ловна пушка и отишъл до Петолъчката, където в крайпътно заведение, работи жена му. Стрелял няколко пъти в главата й. 

Снимка: btvnovinite.bg

След това се прибрал в селото и отишъл в дома на съседа си. Прострелял го с няколко куршума в главата и тялото. Върнал се в къщи и се самоубил със същото оръжие. Починал е на място.

Снимка: btvnovinite.bg

Жената, която е на 44 години, и другият мъж са откарани в сливенската болница в критично състояние, оперират ги по спешност. 

Мотивите за действията на стрелеца все още  не са ясни.

Снимка: Дани Атанасова

Близките на стрелеца Петър Маринов са в шок. В селото го описват  като работлив и спокоен. С 44-годишната жена били заедно отскоро.

Простреляният мъж имал проблеми с много хора от селото-разказват в Трапоклово.

Снимка: btvnovinite.bg

Според събраните данни от разследването, няма връзка между двете жертви на престъплението.

Петър и Радостина били вдовци и живеели на семейни начала от около 2 години. След Великден тя го напуснала и се прибрала в родния си град Стралджа. Не се знае мотивът за опита за убийство дали е имуществен или емоционален.

Петър е имал близо 8 години вражда със съседа си Любен /58 г./ за домашни животни и други съмнения за напакостяване. "Между двата случая няма връзка, след като е прострелял жената, вероятно е решил и другия спор да разреши по този начин", уточни комисар Димитър Величков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!