Едвин Сугарев, който гладува вече 22-ри ден, е бил приет в тежко състояние в реанимация, съобщи тази сутрин пред БНР дъщеря му Тея.

Състоянието му е стабилно, контактен е, започнато е лечение. Няма опасност за живота му, заяви за БТА директорът на медицинското заведение д-р Костадин Ангелов.

От утре Едвин Сугарев ще бъде захранен венозно, така че гладната му стачка се прекратява. Той е апелирал фотографа Николай Генов да спре да гладува, както и децата му също да не се присъединяват към неговия краен протест.

Малко по-рано децата на общественика обявиха в отворено писмо до медиите, че четирима от тях започват да гладуват в съпричастност с баща си.

Тея Сугарева (в средата), снимка: Фейсбук

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо.

Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута.

Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение.

Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Това написаха Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Пред bTV по-късно Тея Сугарева обяви, че прекратяват солидарната си гладна стачка: "Днес спираме гладната стачка, тъй като тя беше в подкрепа на неговата - тъй като тя приключва днес, и нашата приключва, но протестът ни продължава. Това беше най-адекватният избор при положение, че неговата стачка не успяваше и здравето му се влошаваше. Ще продължим да излизаме по площадите, ще продължим да пишем неудобни тексове, това е".

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите