Върховната касационна прокуратура взе под специален надзор делото срещу дрогирания шофьор в Самоков. 

Близките на прегазената жена се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев, след като изразиха подозрения, че случаят ще се прикрие. 

Три дни след като беше ударена и прегазена на два пъти от шофьор с кокаин и марихуана в кръвта - 49-годишната служителка на "Синя зона" все още е в критично състояние в столичната болница "Св. Анна". А шофьорът - 24-годишния Виктор Делигълъбов, е пуснат под домашен арест. 

Снимка: btvnovinite.bg

Тази сутрин близките на пострадалата обявиха, че организират протест. И настояха да видят записите от инцидента.

Часове по-късно близките се срещнаха с главния прокурор, където стана ясно, че Делигълъбов вероятно получи по-тежко обвинение.

 "Наблюдаващият прокурор ще анализира събраните до настоящия момент доказателства и ще прецени дали да преквалифицира обвинението на тежка телесна повреда след управлението на МПС и при употребата на наркотични вещества", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Главният прокурор увери близките на пострадалите, че отстрана на прокуратурата ще се положат максимални усилия за бързото приключване на държавното производство и за доказване на обвинението пред съда. 

От вчера вечерта 24-годишният водач е под домашен арест.

Потърсихме шофьора на адреса на който живее, но не можахме да го открием. Съседите също казват, че не са го виждали след инцидента.

Не вярват и на информацията, че Виктор Делигълъбов е предизвиквал и други инциденти отново дрогиран зад волана. 

А въпреки срещата с прокуратурата, обявеният протест в Самоков в сряда ще се проведе.